Katso linkki, klikkaa kuvaa.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Talvi, kevät, kesä ja vihdoinkin SYKSY

Kevään aurinkoiset säät houkuttelivat paljon hiihtäjiä meidän kotimaisemiin. Remu oli valppaana ja piti tiukkaa vahtia, että omaan pihaan ei tule turhia vieraita. 


Lenkkeily on kivaa touhua ja Remu pitääkin innokkaasti huolen siitä, ettei päivän lenkkeilykierros jää tekemättä. Kun ulkona jaksaa tehdä vartiohommat tunnollisesti, voi sisällä sitten ottaa vähän rennommin.. 


Toukokuussa sitten päästiin Remun kanssa testaamaan, miltä se karhun kohtaaminen tuntuu. Sotkamossa Rekikestiin oli järjestetty aidattu alue ja konekarhu Kontio odotti ohjaajineen innokkaita koiria karhuhaukkuun. Jokaisella koirilla oli noin kymmenen minuuttia aikaa Kontion kanssa. Kaikkia ei karhun haukkuminen kiinnostanut ja aika meni aidan vieruksia tutkiessa.
Remu oli niin innoissaan irti päästyään, että törmäystä aitaan ei voinut välttää, mutta heti Kontion huomattuaan homma alkoi luistaa.
Remun osuus videoitiin ja sen on katsottavissa alla olevasta linkistä.



Tämä kesänä on lämpimiä ja aurinkoisia päiviä riittänyt. Lenkit eivät aina ole olleet pitkiä, mutta jokaiselta lenkiltä löytyy aina jotain mielenkiintoista tutkittavaa ja seurattavaa sekä mielenkiintoisia kavereita. Kuumalla kelillä voi välillä käydä vaikka uimassa ja nauttia olostaan mökkeillen.



Tai makoilemalla päivän varjossa ja nousta sitten auringon hieman laskettua seuraamaan pihan touhuja. Jäätelökin on aika hyvä keino viilentää oloa ja ennen kaikkea se on hyvää.



Voi sitä riemun määrää, kun vihdoin koitti päivä ja pääsi syksyn ensimmäiselle metsälenkille tutkapanta kaulassa. Energiaa oli purettavana kuin pienessä kylässä. Kahdelta ensimmäiseltä lenkiltä ei löytynyt hirviä, jotka olisivat suostuneet haukkuun. Myös kolmas lenkki näytti alkuun tyhjältä, mutta saatiinkin reilu kolmen tunnin haukku. Ilmat ovat vielä turhan lämpimiä ja isäntä saikin onneksi Remun kiinni annettuaan hirvelle kunnon karkon. Ja nyt sitten odotellaan seuraavaa viikonloppua ja uutta reissua omassa tarhassa.