Katso linkki, klikkaa kuvaa.

torstai 29. syyskuuta 2011

Syksy ja hirven metsästyksen aloitus!

Aikaa on taas vierähtänyt ja blogia on päivitetty laiskasti. Remu on viettänyt alku syksyn aikalailla kotosalla muutamaa metsäreissua lukuun ottamatta.

Ensimmäinen treeni reissu päästiin tekemään 4.9.2011 lähes pakkas aamussa. Tällä reissulla ei kuultu kuin alkuhaukahdukset ja pitkähkö seuranta 17km. Mielen kiintoisinta tässä seurannassa oli, että emme löytäneet eläimen jälkiä vaikka niitä useammasta tien ylityksestä etsimmekin. Työskentelystä jäikin epäilys olisikko Remu kohdannut itse metsän kuninkaan.

Seuraavan kerran  lähdimme metsään 11.9.2011 aamu oli taas syksylle tavanomaisen lämmin jo kello 5 lämmintä oli +10. Remu haki ensimmäisen lenkin 1.5h suoraan autolta löytämättä kuitenkaan mitään. Pakkasimme auton ja vaihdoimme paikkaa tutun metsäautotien päähän. Täällä Remu merkkasi heti autosta päästyään, että hirviä on ja muutaman minutin irti laskusta haukku alkoi 0.6km päästä. 5 tunnin haukun ja muutaman karkon jälkeen Remu saatiin kytkettyä.

Hirvijahti aloitettiin lauantai 24.9.2011 kosteisteissa olosuhteissa. Remu aloitti metsästys kauden räväkästi juoksuttaen vasa porukkaa 18km. Jonka jälkeen muutaman tunnin haukku naapuriseuran puolella. Remu saatti houkuteltua pois haukulta puolenpäivän maissa ja päästiin jatkamaan metsästystä omalla alueella. Tehtiin uusi haku ja yksinäinen naaras hirvi löytyi 1.4km päästä. Reilun 2 tunnin haukun päätteeksi hirvi kaadettiin löytö paikalle.



Sunnuntai aamuna 25.9.2011 jatketttiin metsästystä. Remu löysi hirven heti ensi lenkistä 0.6km:n päästä ja haukku siirtyili pitkin vaaran rinnettä. Pikitien ylityksessä huomasimme hirven olevan pienen naaran. Tien ylityksen jälkeen Remu loukkasi tassunsa ja palasi tielle tassu veressä. Päätimme Remun kanssa metsästyksen tähän tältä viikonlopulta. Tätä kirjoittaessa Remu on toipunut hyvin viikoinlopun tapaturmasta ja odottaa innolla ensiviikonloppua.